11 ani de la dispariția omului de afaceri din Arad: eliberarea lui Adrian Buleu readuce durerea familiei Apostol în prim-plan
04.04.2024

Dezvăluiri șocante și dorința sfâșietoare de a găsi trupul pentru a-l înmormânta creștinește


La aproape 11 ani de la dispariția omului de afaceri din Arad, Abel Apostol, povestea continuă să zguduie comunitatea locală și familia acestuia. Adrian Buleu, partenerul său de afaceri și condamnat pentru uciderea sa, a fost recent eliberat condiționat după ani de detenție, aducând o nouă întorsătură în această dramă care a șocat orașul.

Dispariția lui Apostol în data de 1 mai 2013 a declanșat o anchetă de amploare, deoarece omul de afaceri a dispărut fără urmă din incinta complexului sportiv pe malul Mureșului, pe care îl deținea împreună cu Buleu. După luni de căutări și investigații, Buleu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor, deși trupul victimei nu a fost găsit niciodată.

În ciuda negării constante a vinovăției pe parcursul detenției, Adrian Buleu a recunoscut recent că el este autorul crimei și că l-a împușcat pe partenerul său de afaceri, după o ceartă în restaurantul complexului sportiv, urmând să arunce trupul în râul Mureș. Această mărturisire a adus o nouă suferință pentru familia Apostol, care a fost nevoită să trăiască cu incertitudinea și durerea dispariției și să nu poată oferi un înmormântare adecvată omului lor iubit.

Eliberarea lui Adrian Buleu a adus înapoi o avalanșă de emoții pentru familie, iar Luminița Apostol, soția celui dispărut, este în stare de șoc și disperare. Albert Apostol, fiul lui Abel, împărtășește aceeași durere și dezamăgire, pierzând orice speranță de a afla vreodată adevărul complet despre ceea ce s-a întâmplat cu tatăl său.

Nepotul lui Abel Apostol, Silviu, care a participat la ședința de judecată în care tribunalul Vrancea a hotărât să-l elibereze condiționat pe Buleu, este revoltat de declarațiile făcute de criminal în fața magistraților. Vasile Dan Ungureanu, avocatul familiei Apostol, a declarat că dorința lor supremă este să găsească trupul lui Abel Apostol pentru a-l putea înmormânta creștinește și a putea avea astfel un ultim moment de liniște și respect față de omul lor iubit.

Cu toate că restaurantul în care s-a petrecut tragedia este acum în paragină, povestea familiei Apostol continuă să fie una de durere și suferință, iar singura lor dorință este să poată găsi în cele din urmă răspunsuri și să-și poată încheia durerea printr-o înmormântare adecvată a lui Abel Apostol.